Trainingen voor professionals

Mindfulness voor professionals

Kennis doorgeven op weg naar een mooiere wereld

***

Wat is Mindfulness? 

Mindfulness is kortweg; aandachtstraining die het individu bij regelmatige oefening inzicht, kalmte en geluk kan brengen.

 

De waarde en toepasbaarheid van Mindfulness 

Deze training in Mindfulness is ontwikkeld om Mindfulness therapeutisch in te zetten in sessies met cliënten. Door mijn studie in Boeddhistische psychologie kan ik  Trauma kan de voortgang in de ontwikkeling belemmeren en dat is heel vaak de reden dat het niet lukt om patronen te transformeren. Als verwerkingsmethode is het onmisbaar aangezien het beter dan welke methode dan ook de gevolgen van nare ervaringen kan oplossen. 

 

Waarom deze scholing in Mindfulness? 

***

Deze opleiding in Mindfulness is een fijne opleiding om op verantwoorde wijze Mindfulness te kunnen toepassen als aanvullende methode in de hulpverlenerspraktijk. De opleiding onderscheidt zich van andere opleidingen in Mindfulness omdat je buiten de basisoefeningen ook technieken uit de boeddhistische psychologie leert die je kunt toepassen bij diverse klachten waar de client mee worstelt. Daarnaast is Mindfulness voor jou als therapeut ook verrijkend omdat jij er ook profijt van zult ervaren als je deze oefening met de client doet.

Daarmee voldoet deze opleiding aan de behoefte in de praktijk van iedere hulpverlener, waar we immers te maken hebben met allerlei soorten cliënten en een diversiteit in problemen. 

Mindfulness is met name zeer geschikt voor: 

  • Bewustwording 
  • Acceptatie en zelfcompassie ontwikkelen
  • Creëren van ontspanning in lichaam en geest

Nathalie Wilkers

Bekijk hier mijn CV.
Ik link graag met jou!
Facebook – Linkedin

De docente dat ben ik; Nathalie Wilkers

Van 2004 tot 2010 ben ik opgeleid in Boeddhistische Psychologie. Ik heb vele trainingen en retraites georganiseerd en ben docent geweest in Mindfulness bij een opleidingsinstituut voor therapeuten. Nu wil ik deze opleiding gaan verzorgen in mijn eigen praktijk waardoor ik mijn expertise op mijn eigen wijze kan doorgeven aan hulpverleners die net als ik hun cliënten de beste behandeling willen bieden. Mindfulness is daarbij een gouden toevoeging.

Hier een reactie van een deelnemer die jou voor is gegaan

“Als je nadenkt over een training in Mindfulness, dan zou ik je aanraden om dit te doen bij Nathalie. Door haar jarenlange ervaring en opleiding in boeddhisme is zij een expert en zorgt ze ervoor dat iedereen er het zijne uit kan halen. De opleiding biedt je als therapeut een heerlijke ontspannen bijscholing die je prachtige oefeningen leert met therapeutische waarde die je vervolgens aan je cliënten kunt doorgeven.  Dankjewel Nathalie, als ik ooit weer weg zak in gemakzucht dan weet ik je te vinden! ” 

Praktische informatie

De opleiding wordt gegeven op de Cereslaan 61 in Bussum. De data kun je hier vinden bij de praktische informatie over de opleiding. De tijden zijn van 10.00 uur tot 17.00. De opleiding omvat 4 lesdagen. Daarna krijg je toegang tot een community waarbij je andere deelnemers kunt ontmoeten, met elkaar kunt beoefenen en contact kunt houden. 

Toelatingscriteria

Iedereen met een HBO/WO opleiding in de zorgverlening kan deelnemen aan de lessen. Als je daar niet aan kan voldoen, maar wel graag wilt meedoen dan kunnen we een intakegesprek plannen om te bezien wat mogelijk is. 

Hier nog wat pluspunten van De Witte Tara: 

  • Een prettige leeromgeving met een kleine groep deelnemers zodat iedereen volop de gewenste aandacht krijgt 
  • De praktijk is goed te bereiken met voldoende parkeergelegenheid en vlak bij het centrum waar tal van lunchmogelijkheden zijn  
  • Je krijgt de oefeningen uitgeschreven zodat je alle leerstof tot je beschikking hebt 
  • De prijs/kwaliteit is optimaal vanwege het gebruik van mijn eigen ruimte 
  • Na de eerste bijeenkomst kun je al volop Mindfulness gaan beoefenen en de magie gaan ontdekken van het proces van ontwikkeling in bewustwording en de kunst van het leven!
logo

Adres praktijkruimte:

De Witte Tara
Nathalie Wilkers
Cereslaan 61
1402LH Bussum

Praktische gegevens:

BTW-nummer: NL001613488B66
KVK:  34325361
Aangesloten bij beroepsvereniging VBAG
Ingeschreven bij het AGB register van Vektis
Aangesloten bij RBCZ
Ingeschreven bij de zorgzoeker